ĐỀ KIỂM TRA MÔN TIẾNG ANH LỚP 5 CUỐI KÌ 2 CÓ ĐÁP ÁN

     

Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 năm học tập 2021-2022, bao gồm 4 đề thi, tất cả kèm theo cả lời giải để học viên ôn tập, rèn luyện loài kiến thức nhằm mục tiêu đạt công dụng tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

Bạn đang xem: đề kiểm tra môn tiếng anh lớp 5 cuối kì 2 có đáp án

Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 được biên soạn theo gần cạnh với văn bản chương trình trong sách giáo khoa, giúp các em ôn tập, luyện giải đề để chuẩn bị thật giỏi cho kì thi học tập kì 2 đạt tác dụng cao nhất.


Đề thi học tập kì II giờ Anh lớp 5

1. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 12. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 23. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 34. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 3

1. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 1

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo thành .....

Đề thi chất lượng Học kì 2

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 5

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(Đề 1)

I. Circle the odd one out.

1. A. Autumn B. Winter C. Summer D. Season

2. A. Who B. What C. There D. When

3. A. Danced B. Tuy nhiên C. Stayed D. Listened

4. A. Football B. Play C. Volleyball D. Badminton

5. A. Doing B. Watching C. Spring D. Reading

II. Select & circle A, B, C or D.

1. What bởi vì you usually vì chưng ______ spring?

A. On B. By

C. At D. In

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. Are B. Were

C. Was D. Is

3. ______ did they vị yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Bởi vì D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. Play B. Played

C. To lớn play D. To play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father & she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.


TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father & she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool & beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / lượt thích / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / khổng lồ / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / to lớn / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / & / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

1.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select & circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to lớn make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minh isn’t going to Hoi An next week.

3. How far is it from here to lớn your house?


4. Go straight ahead and turn right.

5. Where is the swimming pool?

2. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 2

I. Khoanh tròn vào từ bỏ không cùng loại

1. A. Tooth B. Eye C. Head D. Aspirin

2. A. Photo B. Bought C. Flew D. Sang

3. A. Beautiful B. Souvenir C. Interesting D. Colourful

4. A. Summer B. Spring C. Me D. Country

5. A. How B. What C. That D. Who

II. Chọn câu trả lời đúng A, B, C hoặc D cho đều câu sau

1. What are you going.......... Tomorrow?

A. To vì chưng B. Vì C. Did D. Doing

2. Linda..... Going to lớn visit her friends next weekend.

A. Was B. Is C. Is D. B&C

3. They...... Swimming last Saturday.

A. Go B. Going C. Went D. Goes

4. Are they going to lớn the party tomorrow? - Yes, they.............

A. Are B. Vì chưng C. Did D. Can

5. He should go khổng lồ the........... Because he has a toothache.

A. Dentist B. Nurse C. Teacher D. Doctor

6. My friends và I............ Going khổng lồ the zoo next Saturday.

A. Is B. Was C. Are D. Were

7. Are you going to vày your homework? - Yes,............

A. I am B. I was C. He is D. He was

8. What"s the matter............. You? -I have a cold.

A. Khổng lồ B. With C. From D. In

9. How many seasons are............ In England?

A. These B. Those C. They D. There

10. It"s often............... In the rainy season.

A. Cold B. Warm C. Rainy D. Sunny

III. Đọc hiểu sau đó chọn giải đáp đúng dưới cho phù hợp

Yesterday.......... (1) a terribly cold day but Jim...... (2) out without warm clothes, so he...... (3) a bad fever. His mother took him to lớn the doctor. The doctor gave him............... (4) aspirins và said " You should....... (5) warm clothes and you shouldn"t go out. I think you will get better soon. "


1. A. Was B. Were C. Is D. Are

2. A. Go B. Going C. Went D. Goes

3. A. Has B. Have C. Had D. Having

4. A. An B. A C. Any D. Some

5. A. Wear B. Wore C. Wearing D. To lớn wear

IV. áp dụng những từ mang lại sẵn cùng điền vào đoạn hội thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I"m very..... (1)...

2. Dad: What" the... (2).... With you, son?

3. Son: I have a... (3)....

4. Dad: you should.... (4).... Some aspirins and you shouldn"t go.... (5)....

V. Sử dụng nhũng từ mang đến sẵn viết thành câu trả chỉnh

1. Going/ We/ to/ are/ bởi Son/ next weekend/ visit......................................................................................

2. You/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?.....................................................................................

3. Visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ to......................................................................................

4. Going/ We/ to/ are/ vì chưng Son/ next weekend/ visit......................................................................................

VI. Đọc hiểu và trả lời câu hỏi.

Last Sunday, Lan didn"t go to lớn school, but she went lớn her friend"s birthday party. She got up early in the morning, went lớn the shop, và bought some gifts & flowers. Then, she went khổng lồ her friend"s house. At the party, she ate a lot of cakes & drank soft drink. She danced beautifully, sang many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide & seek, skipping rope và cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the tiệc nhỏ came lớn an end. They said goodbye to lớn each other và went home late in the the evening.

1. Did Lan go khổng lồ school yesterday?

.....................................................................................

2. Where did she go to?

.....................................................................................

3. What did she buy for her friend?

.....................................................................................


4. What did she vị at the party?

.....................................................................................

5. Did they enjoy themselves a lot?

.....................................................................................

6. When did they go home?

.....................................................................................

2.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 2

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. Tired 2. Matter 3. Fever 4. Take

V. 1. We are going to lớn visit do Son next weekend.

2. Are you going khổng lồ watch T.V this evening?

3. She is going khổng lồ visit her friends tomorrow.

4. We are going khổng lồ visit vày Son next weekend.

VI. 1. No, she didn"t.

2. She went to her friend"s birthday party.

3. She bought some gifts and flowers.

4. At the party, she ate a lot of cakes và drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went trang chủ late in the evening.

3. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 3

Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. Autumn B. Winter C. Summer D. Season

2. A. Who B. What C. There D. When

3. A. Danced B. Tuy vậy C. Stayed D. Listened

4. A. Football B. Play C. Volleyball D. Badminton

5. A. Doing B. Watching C. Spring D. Reading

II. Select & circle A, B, C or D.

1. What vì you usually vì ______ spring?

A. On B. By

C. At D. In

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. Are B. Were

C. Was D. Is

3. ______ did they bởi vì yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going khổng lồ Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Bởi vì D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. Play B. Played

C. To lớn play D. Lớn play

III. Read the passage & answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool và wet. Her father và she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm và beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father và she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool & beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / lượt thích / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / to lớn / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / lớn / ?


………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select và circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage and answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to make sentences.

1. What’s the weather lượt thích in spring?

2. Minh isn’t going khổng lồ Hoi An next week.

3. How far is it from here khổng lồ your house?

4. Go straight ahead và turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read B. Teacher C. Eat D. Ahead

2. A intersection B. Eraser C. Bookstore D. History

3. A nice B. Fine C. Big D. Five

4. A school B. Beach C. Chair D. Children

5. A oto B. Thành phố C. Can D. Class

6. A classes B. Benches C. Bookshelves D. Washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he _______________.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. To lớn B. Pass C. Past

3. _______________ bởi vì you go lớn school? - By bike.

Xem thêm: Trẻ 5 Tuổi Nên Học Những Gì ? 7 Kỹ Năng Trẻ 5 Tuổi Cần Được Học

A. What B. How C. Who

4. I take a bus to lớn school every day, but I am _______________ to lớn school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we _______________ park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa và Nga _______________ up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is _______________ to the toy store.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many _______________ are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. nam (watch) _______________ television now.

4. Nam & I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words to lớn make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower & gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train lớn work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes trang chủ at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes khổng lồ bed about 11.30.

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes to work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. đen ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going to lớn the zoo.

3. Her eyes are blue.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d like some tea.

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. Read /iː/ B. Teacher /iː/ C. Eat /iː/ D. Ahead /e/

2. A. Silent/s/ B. Eraser /z/ C. Bookstore /s/ D. History /s/

3. A. Nice /aɪ/ B. Fine /aɪ/ C. Big /ɪ/ D. Five /aɪ/

4. A. School /k/ B. Beach /tʃ/ C. Chair /tʃ/ D. Children /tʃ/

5. A. Car /k/ B. City /s/ C. Can /k/ D. Class /k/

6. A. Classes /iz/ B. Benches /iz/ C. Bookshelves /z/ D. Washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. To lớn B. Pass C. Past

3. How vì you go khổng lồ school? - by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus khổng lồ school every day, but I am walking to lớn school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we can’t park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa và Nga get up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is next to the toystore.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many people are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct khung of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. bởi vì you (live) live in the country or in the city?

3. nam giới (watch) is watching television now.

4. Nam và I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words lớn make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go lớn school by motorbike.

V. Read the text below & decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes to lớn work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What màu sắc are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Trên phía trên là đứng top 4 Đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 năm học tập 2021-2022 có đáp án xuất xắc nhất dành riêng cho các em học sinh lớp 5 ôn tập, chuẩn bị cho kì thi ngừng học kì 2. Các đề thi được shop chúng tôi lựa chọn kĩ càng, cân xứng với năng lực học viên lớp 5, bao hàm luôn đáp án để các em học sinh so sánh công dụng ngay sau khoản thời gian giải đề xong.

Xem thêm: Xem Nhật Ký Hoạt Đông Fb Của Người Khác, Cách Xem Nhật Ký Facebook Của Người Khác

Mời các bạn đọc thêm các thông tin hữu ích khác trên phân mục Học tập trực thuộc mục Tài liệu.